Hemmaspa: Njut av en härlig spaupplevelse i bekvämligheten av ditt eget hem

Att gå på spa kan kosta flera tusenlappar, vilket är mer än vad de flesta av oss har råd med idag. Men du kan njuta av en minst lika avkopplande stund där hemma utan att behöva betala ett enda öre för det. Redo för att unna dig en härlig spaupplevelse? Då kommer du älska våra tips!

Införskaffa väldoftande produkter

För att få en äkta spaupplevelse behöver du väldoftande tvålar, hudprodukter och eventuellt även doftstavar. Många dofter har nämligen förmågan att skapa känslor av lugn, stillhet och avkoppling. Därmed kan väldoftande skönhetsprodukter påverka ditt humör positivt och framkalla en muskelavslappnande effekt, vilket du högst troligen är i behov av nu! 

 

Om du inte redan har deras produkter hemma rekommenderar vi att du klickar hem några högkvalitativa tvålar från Compagnie de Provence som inte bara doftar gott utan också är mycket skonsamma mot huden!

Sätt stämningen med tända ljus

Tända ljus är ett annat viktigt inslag för att skapa den där spaliknande atmosfären i ditt hem. Värmeljus har länge varit en viktig del av avkoppling, eftersom de skapar ett vackert ljus som mjukar upp ditt allmänna humör. Placera med fördel dina tända ljus vid badkaret eller runt om i rummet för att skapa den där vackra och oslagbara atmosfären.

Stäng ute alla distraktioner

Precis som du inte sitter och svarar på jobbmejl eller ringer dina nära och kära i ett vanligt spa, bör du inte heller göra det när du väl avsätt tid till att unna dig en avkopplande kväll hemma. Se därför till att stänga ute alla eventuella distraktioner – stäng av notifikationerna på din mobil och stäng inne hunden i vardagsrummet. Inga distraktioner ska störa din härliga spaupplevelse!

Rengör, exfoliera och återfukta

Visste du att huden förnyar sig själv varje dag? Det är väldigt imponerande! Men för att dra nytta av kroppens fantastiska funktioner måste du också ta hand om den. Så se till att du rengör, exfolierar och slutligen återfuktar din hud när du väl har möjligheten!

 

Börja med att rengöra kroppen med tvål och tvätta ansiktet med rengöringsmjölk, olja eller vad du än föredrar. Sedan är det dags att skrubba bort döda hudceller och lösa upp porer, och gärna applicera en peelingmask för att lösa upp bindningar på ett skonsamt sätt. Till sist gäller det att återfukta huden ordentligt – serum, hudkräm och fuktmask kan alla vara värda att överväga för att ge din hud den kärlek den förtjänar.

Andningsövningar för total avkoppling

Om du verkligen vill komma i kontakt med ditt inre välbefinnande föreslår vi att du inte bara ligger och plaskar i badkaret, men också prövar lite andningsövningar. Genom att träna på djupa inandningar och fokusera på nuet kan du lära dig att vara där du är just nu utan att tänka varken på det förflutna eller framtiden, vilket ger dig en otroligt avkopplande känsla med långsiktiga fördelar. Att ge dig själv tid att bara vara och fokusera på nuet är otroligt nyttigt eftersom det främjar ditt mentala välbefinnande.